DinGeo — i hele Danmark

Guide til Bredbåndskøb

DinGeo sammenkobler adressespecifikke bredbånds -og netværksinformationer fra Erhvervsstyrelsen med bredbåndstilbud, brugertilfredshedsdata fra Trustpilot og popularitetsdata fra Bredbånd.dk. Sammensætningen af de fire forskellige datasæt, giver dig en unik mulighed for at vælge den bedst egnede bredbåndsløsning på netop din adresse. Med et adresseopslag på DinGeo kan du på alle danske adresser få oplysning om adressespecifikke tilbud på bredbånd, mobil og internet.

Hård konkurrence på bredbåndsmarkedet er med til at sikre faldende priser og stigende hastigheder. Hvis du har haft samme bredbåndsløsning over længere tid, vil du ofte kunne spare hundredevis af kroner ved et nyt eller opdateret abonnement. Alternativt kan du opnå en højere hastighed for det samme beløb.

Det er uoverskueligt på egen hånd at finde og sammenligne tilbud på tværs af de mange bredbåndsselskaber, specielt med øje på at de mange tilbud er adressespecifikke - DinGeo er den eneste prissammenligningsportal, der tilbyder let mulighed for at sammmenligne og udvælge adressespecifikke bredbåndstilbud.

DinGeo bredbånd
Med DinGeos adressespecifikke tilbudslister kan du sammenligne bredbåndstilbud, uden at skulle afgive din email eller telefonnummer og blive belemret af irriterende sælgere.

DinGeo vurdering af bredbåndsmulighederne

Der er ofte over hundrede forskellige tilbud på fastnet, mobilt bredbånd og mobilabonnement på en given adresse. DinGeo giver dig mulighed for at sortere de mange forskellige tilbud efter pris, popularitet, hastighed, o.s.v.

Anbefalede bredbånd på adressen

En algoritme udregner for alle adresseopslag det "anbefalede bredbåndstilbud". Algoritmen inddrager adressebetingede download/upload hastigheder, abonnementpriser, popularitet, specielle tridsbegrænsede tilbud som f.eks. gratis router eller gratis oprettelse, brugertilfredshed og mobildækning for mobilt bredbånd.

Tilbud og dækningsgraderne opdateres løbende og de anbefalede bredbåndstilbud ændres derfor ligeledes løbende.

DinGeo Anbefalet bredbånd
En algoritme viser et anbefalet tilbud på fastforbundet bredbånd, mobilt bredbånd og mobilabonnement for alle adresseopslag.

Derfor skal du skifte bredbånd

For langt de fleste danskere er der al mulig grund til kritisk at se på de hastigheder og priser de har med deres nuværende bredbåndsløsning. Desværre er det sådan at når man først har valgt en leverandør, så skal der oftest deciderede fejl til, før man skifter. Og selv en besparelse på en 20’er om måneden bliver til mange penge over 5 år. Derfor har vi samlet de bedste bredbåndspriser til dig på netop din adresse. For alle adresser giver en underside et samlet overblik over alle bredbåndsmulighederne, inklusiv en prissammenligning, så du let og overskueligt kan vælge den bedste og billigste løsning, der passer til dine behov.

I dag er de fleste løsninger til bredbånd så lette at installere, at det oftest blot er at pakke ud, sætte i stik og tænde og afslutningsvis indtaste relevante koder. Derefter er der hurtig og god adgang til internettet.

Hvad skal du købe

Der er fire primære kanaler til internet:

  • Mobilt bredbånd
  • Telefonstikket (xDSL)
  • Kabel-TV-stikket (coax)
  • Fibernet

Mobilt bredbånd er under hastig udvikling og med 4G kan du ofte få ganske gode downloadhastigheder. Der i Danmark allerede ca. 1.2 millioner mobilt bredbåndsabonnementer. Mobilt bredbånd har den fordel at du kan tage det med dig (f.eks. til sommerhuset). Førend du vælger et bredbåndsabonnement skal du huske at tjekke mobildækningen på de adresser hvor du vil bruge internet. Der er 3 forskellige mobilnetværk i Danmark og de har forskellig dækningsgrad på forskellige adresser - Læs mere her ».

Telefonstikket (xDSL) er den helt klassiske teknologi fra dengang man havde 56k-modem og ikke kunne tale i telefon samtidig med. Forbindelserne herfra vil dække de flestes behov, men det virker ikke som teknologien for fremtiden, da der er en øvre grænse for, hvor meget hastighed det kan nå op på. Antallet af fastnetabonnementer der bruger telefonstikket er faldende (ca. 10 pct. årligt) men udgør dog stadig lidt over 30 pct.

Kabel-TV (coax) byder på væsentligt højere hastigheder og kan give økonomiske fordele, hvis man også vælger tv-pakker denne vej. Hastighederne ligger i samme nabolag som fibernet.

Fibernet anses af mange for at være den bedste og mest stabile internetforbindelse, da hver husstand får en dedikeret forbindelse. Her kan der oftest også vælges tv-pakker til.

Den digitale infrastruktur i Danmark er under kraftig udbygning. De seneste tal viser 2,5 millioner fastnet bredbåndsabonnementer i Danmark med en hurtigt voksende andel på 100+ Mbit/s downloadhastigheder. Desuden er der ca. 1.2 millioner mobilt bredbåndsabonnementer og igen med voksende hastigheder.

Teknikken er nok mindre afgørende og på dingeo.dk viser vi dig alle muligheder på din adresse med de bedste tilbud. Vi viser også hvor populær en forbindelse er. Lav popularitet kan roligt ses som en indikator for en løsning du ikke bør vælge.

Når du har valgt, så vil du måske tænke over, hvad du nu gør med dit nuværende abonnement. Oftest vil opsigelsen af din gamle forbindelse indgå som en del af bestillingen af den nye. Husk at have kundenummer/kontrakt klar, så du kan gøre det nemt for din kommende internetudbyder at opsige din gamle aftale.

Privatpersoner kan maksimalt bindes til et abonnement i 6 måneder. Det er ofte omtalt som bindingsperioden, hvis du tegner et nyt internetabonnement. I den periode kan du ikke opsige din aftale.

God fornøjelse med din nye internetforbindelse.

DinGeo bredbånd
DinGeo viser bredbåndsmuligheder og mobildækning for alle udbydere på alle adresser i hele Danmark. På en given adresse er der oftest 30-40 forskellige tilbud på bredbånd. Tabeller samler de forskellige tilbud og giver dig mulighd for at sortere på pris, hastighed og brugeranmeldelser.

Datakilder:
Energistyrelsen: Tjek dit net
bredbånd.dk: Popularitet
Trustpilot: Brugeranmeldelser
Energistyrelsen: Tal på teleområdet
>