DinGeo — i hele Danmark

Fastnet, Fibernet og Bredbånd

DinGeo tilbyder en unik mulighed for at finde de bedste og billigste internetabonnementer. Prissammenligningerne på DinGeo er således baseret på adressespecifikke bredbånds -og netværksinformationer fra Erhvervsstyrelsen. Sammenholdt med tilbudsdata fra de mange udbyderne, kan du se præcis hvad du har af muligheder på netop din adresse. Med et adresseopslag på DinGeo kan du på alle danske adresser få oplysning om de bedste muligheder for bredbånd, mobil og internet.

Hård konkurrence på bredbåndsmarkedet er med til at sikre faldende priser og stigende hastigheder. Hvis du har haft samme bredbåndsløsning over længere tid, vil du ofte kunne spare hundredevis af kroner ved et nyt eller opdateret abonnement. Alternativt kan du opnå en højere hastighed for det samme beløb.

Tidligere var det uoverskueligt på egen hånd at finde og sammenligne alle tilbudende på tværs af de mange bredbåndsselskaber. Ingen af de mange eksisterende prissammenligningsportaler tilbyder adressespecifikke informationer. Et opslag på disse sider vil derfor Med DinGeos adressespecifikke tilbudslister kan du nu sammenligne alle bredbåndstilbud, uden at skulle afgive din email eller telefonnummer og blive belemret af irriterende sælgere.

På denne side kan du få et et samlet overblik over alle bredbåndsmulighederne, inklusiv en prissammenligning, så du let og overskueligt kan vælge den bedste og billigste løsning, der passer til dine behov.
DinGeo bredbånd

Mobilt bredbånd eller fast forbindelse

bredbånd

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at der reelt er fire forskellige teknologier, der kan give dig adgang til nettet:

  • Via Kobberbredbånd (den traditionelle måde – også kendt som xDSL eller via telefonstikket)
  • Via kabel tv udbyderen
  • Via fibernet
  • Mobilt bredbånd (trådløs teknologi – virker kun fornuftigt de steder, der har god dækning)

Står du og skal købe bredbånd, så har du med garanti spurgt dig selv: Skal jeg købe mobilt bredbånd eller en fast forbindelse. Har man ikke den store viden om bredbånd og hvad man får ved at vælge det ene eller det andet, så kan det godt være svært at tage beslutningen om man skal løbe mobilt bredbånd eller en fast bredbåndsforbindelse.

Hvad er mulighederne for Bredbånd?

For tusinder af danske husstande vil det være en økonomisk og i mange tilfælde også teknisk fordel at skifte den traditionelle ADSL-internetforbindelse ud med et mobilt bredbånd. Hvis husstanden i dag for eksempel har en ADSL-forbindelse fra landets største teleoperatør, TDC, eller dets datterselskab, Yousee, gennem enten telefonstikket eller antennekablet, kan husstanden spare 100 kroner per måned og - i hvert fald på papiret - få en hurtigere forbindelse.

Kobberbredbånd er den løsning, du oftest kan få. Kobberbredbånd er muligt for langt de fleste husstande og som regel også med nogenlund hastigheder – de fleste steder kan man komme over 10 Mbit, mens der til gengæld allerede kommer problemer mange steder omkring 20 Mbit. Teknologien har flere tekniske navne, hvor xDSL i dag er en af de mere almindelige betegnelser, og mange kalder det også for internet via telefonstikket – det blokerer dog længere ikke for brug af telefonlinjen, når du er på nettet.

Fibernet bruger lyslederkabler, hvilket betyder, at din internettrafik kommer til at foregå med lysets hastighed. Med fibernet kan du både modtage og sende langt større datamængder i sekundet end med almindeligt kobberbredbånd. De sidste år har flere og flere danskere fået installere fiber. I 2013 afslørede en undersøgelse foretaget for Dansk Energi, at 8 ud af 10 danskere ville vælge fibernet, hvis de selv kunne bestemme, og flere boligkøbere undersøger forbindelsesmuligheder, i forbindelse med deres boligkøb.

Mobilt bredbånd er under hastig udvikling og med 4G kan du ofte få ganske gode internethastigheder. Husk at du med et DinGeo opslag kan tjekke din mobildækning og hvilke udbydere der passer bedst til dit område.

Er data om bredbåndsdækningen forkert på din adresse?

DinGeo henter data om bredbåndsdækningen fra Tjekditnet. Fejl i data skal derfor rapporteres til Tjekditnet.

Tjekditnet er tidligere blevet kritiseret omkring datakvaliteten. Data bliver dog løbende opdateret og med hjælp fra brugere, der rapporterer tilbage bliver kvaliteten hele tiden bedre. Tjektditnet er offentligt finansieret (af Energistyrelsen i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner), og data er derfor neutrale og uafhængige.

Hvordan kan du finde den bedste bredbåndsløsning på din adresse

Det er uoverskueligt og svært at finde det bedste og billigste bredbånd i den store jungle af bredbåndsudbydere, der hver for sig tilbyder en bred vifte af forskellige produkter.

Download og Uploadhastigheder

Download er den hastighed, hvormed brugere kan hente data fra internettet. Download er bl.a. relevant, når borgere eller virksomheder skal læse mails, se film eller høre musik på internettet. Upload er den hastighed, hvormed brugere kan sende data til andre brugere eller til servere på internettet. Uploadhastigheden er af betydning, når brugere skal sende mails, uploade billeder og film, deltage i videokonferencer mv. Bredbåndsdækningen er opgjort som den andel af boliger eller virksomheder som - eventuelt med en beskeden graveindsats (se afsnittet om metode) - har adgang til en bredbåndsinfrastruktur, der kan levere en given bredbåndskapacitet.Kilde:
Tjek dit net
Betydning af internet for boligpriser
>