Fastnet, Fiber og Bredbånd

bredbånd

Adgang til en veludviklet og tidssvarende digital infrastruktur er en forudsætning for, at vi kan udnytte de nye digitale muligheder. En hurtig internetforbindelse er efterhånden et krav i de fleste familier, for at hverdagen skal kunne fungere optimalt – ikke mindst i de familier, som har hjemmearbejdspladser.

Nogle ejendomsmæglere fremhæver nu i deres salgsopstillinger, hvis en bolig har fibernet – fordi det er med til at øge salgsværdien både over for førstegangskøbere og de mere erfarne boligkøbere. Hurtigt internet kan have direkte indflydelse på et boligsalg, med boligkøberne der spørger ind til boligens internetforbindelse meget tidligt i købsprocessen.

En engelsk undersøgelse viste at huskøbere rangerer hurtigt internet på lige fod med områdets muligheder for parkering og indkøb. Undersøgelsen viste desuden, at hurtigt internet kan forhøje husprisen med op til 5 procent.

Hvad er mulighederne for Bredbånd?

I Danmark er der rigtig mange udbydere af internet og det kan derfor være svært at finde frem til, hvilke udbydere der kan tilbyde internet. På Dingeo kan du se hvilke muligheder for bredbånd der er på alle adresser i Danmark. Du kan se udbyderne og ikke mindst deres teknologier – De forskellige udbydere dækker forskellige dele af Danmark. Det sted du bor definerer, hvor hurtigt internet du kan få.

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at der reelt er fire forskellige teknologier, der kan give dig adgang til nettet:

Kobberbredbånd er den løsning, du oftest kan få. Kobberbredbånd er muligt for langt de fleste husstande og som regel også med nogenlund hastigheder – de fleste steder kan man komme over 10 Mbit, mens der til gengæld allerede kommer problemer mange steder omkring 20 Mbit. Teknologien har flere tekniske navne, hvor xDSL i dag er en af de mere almindelige betegnelser, og mange kalder det også for internet via telefonstikket – det blokerer dog længere ikke for brug af telefonlinjen, når du er på nettet.

Fibernet bruger lyslederkabler, hvilket betyder, at din internettrafik kommer til at foregå med lysets hastighed. Med fibernet kan du både modtage og sende langt større datamængder i sekundet end med almindeligt kobberbredbånd.

Mobilt bredbånd er under hastig udvikling og med 4G kan du ofte få ganske gode internethastigheder. Husk at du med et DinGeo opslag kan tjekke din mobildækning og hvilke udbydere der passer bedst til dit område.

Er data om bredbåndsdækningen forkert på din adresse?

DinGeo henter data om bredbåndsdækningen fra Tjekditnet. Fejl i data skal derfor rapporteres til Tjekditnet.

Tjekditnet er tidligere blevet kritiseret omkring datakvaliteten. Data bliver dog løbende opdateret og med hjælp fra brugere, der rapporterer tilbage bliver kvaliteten hele tiden bedre. Tjektditnet er offentligt finansieret (af Energistyrelsen i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner), og data er derfor neutrale og uafhængige.

Mål dit nuværende bredbånd

Du kan lave en hastighedstest af dit bredbånd med nedenstående bredbåndsmåler fra IT- og Telestyrelsen.

Bredbåndsmåleren kræver at Adobe Flash er installeret og derfor virker den desværre ikke på iPad og iPhone.

Download og Uploadhastigheder

Download er den hastighed, hvormed brugere kan hente data fra internettet. Download er bl.a. relevant, når borgere eller virksomheder skal læse mails, se film eller høre musik på internettet. Upload er den hastighed, hvormed brugere kan sende data til andre brugere eller til servere på internettet. Uploadhastigheden er af betydning, når brugere skal sende mails, uploade billeder og film, deltage i videokonferencer mv. Bredbåndsdækningen er opgjort som den andel af boliger eller virksomheder som - eventuelt med en beskeden graveindsats (se afsnittet om metode) - har adgang til en bredbåndsinfrastruktur, der kan levere en given bredbåndskapacitet.Kilde:
Tjek dit net
Betydning af internet for boligpriser
>