DinGeo — i hele Danmark

Om DinGeo

DinGeo samler geodata og præsenterer dem i et let og overskueligt format. Billedligt talt, henter DinGeo geodata fra støvede og utilgængelige arkiver beregnet udelukkende til dataeksperter og frigiver dem til almindelige danskere. Boligejere kan med DinGeo lære mere om egen bolig og lokalområde. Boligkøbere får information om en bolig de er interesseret i. Det overordnede mål er en demokratisering af geodata og geoinformation.

Navnet DinGeo er kort for Dine Geodata. Hovedparten af de geodata, der vises på DinGeo stammer fra åbne datakilder som det offentlige Danmark stiller til rådighed på internettet. Der er tale om geodata der ofte er indsamlet over en længere årrække; Købt og betalt af dine skattekroner.


Hvad kan du bruge DinGeo til ?

DinGeo har som mål at give brugerne:
Overblik og let adgang til geodata
Offentlige geodata udstilles p.t. via mange forskellige og ikke lettilgængelige datakilder, hver med deres eget dataformat. Data er desuden mest af alt rettet mod eksperter med domænekendskab og ofte kun vist på kort hvor tolkningen sjældent er åbenlys. DinGeo oversætter og beriger geodata og giver dig dermed et hurtigt og let overblik over de mange spændende informationer, der findes på alle adresser i Danmark.
Hjælp til boligkøb
En bolig repræsenter ofte en af livets største investeringer – økonomisk og menneskeligt. DinGeo kan hjælpe dig med at træffe et informeret boligvalg ved at give dig relevant information om boligen og dens omgivelser. Med et simpelt adresseopslag på DinGeo kan du hurtigt få overblik over de mest relevate geodata der knytter sig til en bolig.
Bedst mulig brug af offentlige geodata
En lang række offentlige institutioner har investeret milliardbeløb i at indsamle og administrere geodata. DinGeo har fokus på at videreformidle disse data til en bredere brugerskare end de domæneeksperter der dagligt arbejder med specifikke subsæt af geodata. DinGeo forsøger at gøre geodata tilgængelige for alle danskere og forløse det potentiale der gemmer sig i al den information, der blot ligger og venter på at blive brugt.
Uafhængighed
Et svar kan afhænge af, hvem du spørger. DinGeo er uafhængig af økonomiske interessenter som for eksempel ejendomsmæglere, banker, realkredit, forsikringsselskaber, osv. Vi sigter mod fuld åbenhed og inkluderer derfor geodata du ikke nødvendigvis finder på andre boligportaler.
Hjælp til boligejer
Er det rimeligt at udvalgte privatpersoner, offentlige eller private institutioner kender mere til din bolig end dig selv ? Skal du forhandle ny forsikring eller nyt lån, så kan du være sikker, at din boligs geodata bliver brugt, f.eks. ejendomsvurdering på din bolig. Alle førstegangsbrugere starter altid med at slå egen bolig op og dernæst blive dybt forundret over hvor mange geodata der knytter sig til boligen.

Vi vil meget gerne høre tilbage fra dig hvis du har ideer omkring nye udvidelser eller hvad du syntes vi kan gøre bedre. Kontakt os meget gerne: kontakt-info.

Data på DinGeo

Data på DinGeo er hentet fra offentlig tilgængelige datakilder. Datakilderne repræsenterer et bredt spektrum af offentlige of private institutioner

DinGeo bruger blandt andet følgende data:

Flere af de ovenfor nævnte offentlige institutioner har hjulpet og vejledt os i brug af deres data - Mange tak! En mere detaljeret beskrivelse af de enkelte datasæt kan findes under menu-punktet "Data"

Savner du data eller har du andre ideer til DinGeo så kontakt os meget gerne: kontakt-info.

IT infrastruktur

DinGeo er Big Data: Flere hundrede datasæt samlet på hver af de ca. 3.6 millioner danske adresser. DinGeo er Service Orienteret Arkitektur: Både storforbruger og udstiller af web services. DinGeo er cloud computing: Alle dele af applikationen er hostet i skyen.

Kontakt os meget gerne hvis du vil vide mere om de teknologiske aspekter af DinGeo.