DinGeo — i hele Danmark

Risiko for indbrud

Indbrud

Danmark har en trist rekord - Vi er det land i EU, der suverænt har flest indbrud pr. indbygger. Der begås årligt over 40.000 indbrud i Danmark.

Mange danskere er med god grund bekymrede for indbrud. Ifølge en undersøgelse foretaget af Bolius Boligejernes Videncenter er 56 procent bekymret eller meget bekymret for at få indbrud i deres bolig. Ifølge Forsikring og Pension skyldes de mange indbrud bl.a., at danskerne er mindre flittige end mange andre folkefærd til at sikre deres boliger med fx særlige låse og tyverialarmer.

På DinGeo kan du tjekke om der er grund til bekymring for indbrud på din adresse.

Sikring

Der er mange ting du kan gøre for at sikre din bolig bedre mod indbrud.

Tænd lyset
Et mørkt hus er et sikkert tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Lad et par lamper være tændt, når du forlader huset. Lad radioen spille.
Udendørs belysning
Udendørsbelysning med tænd/sluk-føler skræmmer tyven. Når udendørslyset tænder, virker huset beboet og naboer får bedre mulighed for at opdage et eventuelt indbrud i tide.
Tjek dine døre og låse
Husk at alle dine yderdøre skal sikres også køkken- og havedøre. Yderdøre bør have to låse. Gode og sikre låse er borebeskyttede og har en høj dirke- og kopieringssikkerhed.
Sikre vinduer i stueplan
Vinduer i stueplan er lette indbrudsveje. Du bør sørge for at dine vinduer har solide hasper helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer.
Skjul værdigenstande der frister tyven
Pas på med at udstille dine værdigenstande. Især hvis du er bortrejst, bør du placere dine værdigenstande, så de ikke er synlige fra vinduerne.
Tjek dine kældervinduer
Du bør sikre dine kælder-vinduer, da det er en oplagt indbrudsvej. Hvis de ikke skal kunne åbnes, kan du skrue dem fast med vinkelbeslag og/eller forsyne dem med jernstænger eller gitre.
Hæng vaske-tøjet frem
Med vasketøj på tørresnoren virker det som om du er hjemme. Lav en aftale med naboen om at bruge din tørresnor når du selv er bortrejst – og omvendt.
Ryd ikke helt op
Lidt uorden får huset til at virke beboet. Legetøj, ugeblade, og en kop får huset til at virke beboet. Derfor bør du ikke være alt for ivrig efter at rydde op, inden du tager væk.
Tøm postkassen
Når din postkasse ikke bliver tømt, er det et tegn på, at du ikke er hjemme. Lav en aftale med familie, venner eller en nabo om at tømme din postkasse, når du er bortrejst.
Parker en bil i carporten
Når der holder en bil parkeret i carporten eller foran huset, er der stor sandsynlighed for, at tyven tror du er hjemme. Når du er bortrejst, kan du eventuelt få naboen til at parkere sin bil foran dit hus.
Fjern haveredskaberne
Lad ikke dine haveredskaber eller en stige ligge frit fremme, så tyven kan bruge dem til at skaffe sig adgang til huset. Lås dine haveredskaber inde i kælder eller udhus. Lås stigen fast.
Fyld skraldespanden
Når din udendørs skraldespand er tom, eller hvis posen sidder i klemme under låget, er det et tegn på, at du ikke er hjemme. Få familie, venner eller en nabo til at smide en pose i din skraldespand, når du er bortrejst.Kilder:
Bolius. Danskerne frygter indbrud
Forsikring og Pension - Dansk EU-rekord i indbrud
Forsikring og Pension - Indbrudssikring
Stopindbrud.dk