Blågården - Forebyggelsesområde

Antal indbyggere
2.356
Ghettokriterium: > 1.000
Ikke-vestlige indvandr.
55.7 %
Ghettokriterium: > 50 %
Arbejdsløshed
27.3 %
Ghettokriterium: > 40 %
Dømte lovovertrædere
1.99 %
Ghettokriterium: ≥ 2.35 %
Lavt uddannede
53.6 %
Ghettokriterium: > 60 %
Gennemsnitlig bruttoindkomst
61.6 %
Ghettokriterium: < 55 %


Blågården er et forebyggelsesområde.

Blågården er et stort boligområde med hele 2.356 beboere, hvoraf 55.7 procent er indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande. Andelen af personer, der står uden for arbejdsmarkedet (27.3 procent) er højt, men dog under ghettokriteriet på 40 procent. 53.6 procent har grundskole - eller ingen skole - som den højeste uddannelse. 1.99 procent af beboerne er dømt for en forbrydelse.

Blågården, beliggende i postnummer 2200 på Nørrebro i København, har en rig historie, der strækker sig tilbage til 1700-tallet, da det fungerede som klædefabrik. I 1850'erne gennemgik området en markant forandring, hvor Blågårds Plads blev udviklet i et område kendt som "den sorte firkant". Pladsen er i dag kendt for sin unikke arkitektur med en central forsænkning, omgivet af skulpturer, der repræsenterer forskellige erhverv. Disse granitskulpturer er designet til at være interaktive og placeret i menneskehøjde. Blågården er nu en del af en større boligorganisation og tilbyder en række faciliteter og aktiviteter for sine beboere

Boligområdet

Blågården ligger i postnummer 2200 København N og tilhører København Kommune.

Blågården består af 23 almene boligafdelinger:

Henter kort....
De grønne polygoner markerer matriklerne, der hører til boligafdelingen.

Hvad er et forebyggelsesområde?

Forebyggelsesområder er almennyttige boligområder, der ikke opfylder ghettokriterierne, men som vurderes at være i risiko for, at udvikle sig til ghettoer. Der er 62 almene boligområder med samlet ca. 115.000 beboere på listen af forebyggelsesområder. Det betyder, at mere end hver 10. almene beboer p.t. har sit hjem i et forebyggelsesområde. Se hele ghettolisten.

Restriktioner for forebyggelsesområder

Der gælder en række restriktioner for Blågården og andre forebyggelsesområder. København Kommune og de almene boligorganisationer har pligt til at sortere boligsøgende i Blågården og stille krav til for eksempel uddannelse, beskæftigelse og indkomst. Et af målene bag udpegning af forebyggelsesområder er, at der inden 2030 ikke findes områder i Danmark, hvor der er bosat mere end 30 procent såkaldte "ikke-vestlige indvandrere og efterkommere". P.t. er det tal 55.7 procent.

Hvordan defineres forebyggelsesområder?

Et forebyggelsesområde (som f.eks. Blågården) er defineret som et alment boligområde med mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er højere end 30 procent, og mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

  • Over 30 procent er hverken i arbejde eller uddannelse – opgjort som et gennemsnit over to år.
  • Mindst dobbelt så mange som landsgennemsnittet er dømt for kriminalitet over de seneste to år.
  • Lavt uddannelsesniveau, over 60 % har kun grunduddannelse.
  • Lavt indtægtsniveau, under 65 % af gennemsnittet i regionen.
Boligafdeling Blågården (1-85)
Den almene boligafdeling Blågården (1-85) er en del af Blågården - Forebyggelsesområde.
Foto: DanmarkBolig