Nivåhøj - Udsat boligområde

Antal indbyggere
1.608
Ghettokriterium: > 1.000
Ikke-vestlige indvandr.
51.8 %
Ghettokriterium: > 50 %
Arbejdsløshed
29.9 %
Ghettokriterium: > 40 %
Dømte lovovertrædere
1.76 %
Ghettokriterium: ≥ 2.35 %
Lavt uddannede
66.0 %
Ghettokriterium: > 60 %
Gennemsnitlig bruttoindkomst
57.0 %
Ghettokriterium: < 55 %


Nivåhøj er ikke længere på et listen over udsatte boligområder.

Nivåhøj er et mellemstort boligområde med 1.608 beboere, hvoraf 51.8 procent er indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande. Andelen af personer, der står uden for arbejdsmarkedet (29.9 procent) er højt, men dog under ghettokriteriet på 40 procent. 66.0 procent har grundskole - eller ingen skole - som den højeste uddannelse. 1.76 procent af beboerne er dømt for en forbrydelse.

Nivåhøj i Fredensborg er en større boligafdeling inden for Boligforeningen VIBO, som omfatter 384 lejligheder fordelt på 13 boligblokke og 37 opgange. Hovedparten af boligerne er rummelige 3-værelseslejligheder, men der findes også varianter med 1, 2, og 4 værelser. De fleste boliger i Nivåhøj I har enten egen altan eller adgang til privat forhave. Afdelingen har gennemgået væsentlige renoveringer i de senere år, inklusiv opdatering af tag, vinduer, altandøre og badeværelser.

Nivåhøj er også blevet omtalt i forbindelse med en liste over forebyggelsesområder udgivet af Indenrigs- og Boligministeriet, hvilket indikerer en social udfordring i området. Alle tre boligafdelinger, Nivåhøj I, II og III, er inkluderet på denne liste. Området er tæt på Nivå Station, hvorfra Kystbanen betjener, og ligger i nærheden af Nivå Centeret, der tilbyder bekvemme indkøbsmuligheder<.

Boligområdet

Nivåhøj ligger i postnummer 2990 Nivå og tilhører Fredensborg Kommune.

Nivåhøj består af fem almene boligafdelinger:

Henter kort....
De grønne polygoner markerer matriklerne, der hører til boligafdelingen.