4000 Roskilde

Søg efter specifik bolig, eller find din vej i Roskilde nedenfor

Postnummer 4000 Roskilde

Roskilde er en dansk by på Østsjælland ud til den sydøstlige del af Roskilde Fjord. Den er en af landets ældste byer og er hovedby for Roskilde Kommune midt mellem København, Ringsted, Holbæk og Danmarks 10. største by med 52.974 indbyggere (2024). Byen tilhører Region Sjælland [Wikipedia].

Postnummer 4000 Roskilde dækker hele tre forskellige kommuner: Høje-Taastrup Kommune, Roskilde Kommune og Lejre Kommune. Postnummer 4000 Roskilde dækker et relativ stort område med hele 913 veje. Du kan se og klikke dig videre til postnummerets veje længere nede på denne side, ordnet i alfabetisk rækkefølge fra Aastoften til Øvejen.


Henter kort....

Postnummer 4000 Roskilde dækker hele tre forskellige kommuner: Høje-Taastrup Kommune, Roskilde Kommune og Lejre Kommune. Kortet viser postnummerets geografiske udstrækning, markeret med det grønne polygon  


Roskilde er en dansk by på Østsjælland ud til den sydøstlige del af Roskilde Fjord
Foto: Wikipedia


Info om postnumre

Det danske postnummersystem blev indført i 1967. Postnummerpolygonerne er defineret med henblik på en rationel postomdeling og således at vejnavne og adresser altid er unikke indenfor et postnummer. De danske postnumre har ingen sammenhæng med landets øvrige administrative inddelinger (kommuner, regioner, valgkredse, skoledistrikter, osv).

Boligmarkedet i 4000 Roskilde

Postnummer 4000 Roskilde har et aktivt boligmarked med et gennemsnitlig antal villasalg på 108 per kvartal. I første kvartal 2024 (det seneste kvartal med tal fra Finans Danmark) blev der dog solgt hele 128 villaer. For boligsøgende er der netop nu 357 boliger til salg i postnummeret. Hvis du overvejer at sælge en bolig i 4000 Roskilde, så har du 30 ejendomsmæglere at vælge imellem. Du kan bruge vores mæglerguide til at se og sammenligne postnummerets ejendomsmæglere.

Boliger til salg i Roskilde
Der er 357 boliger til salg i Roskilde

Boligmarkedet i 4000 Roskilde har noget for enhver smag. F.eks. kan arkitekturintereserede vælge mellem 37 boliger med bevaringsværdig arkitektur. De miljøbevidste, der ønsker en energivenlig og moderne bolig, kan vælge blandt 74 boliger med top-energimærket A. På den anden side er der også mulighed for at finde en renoveringsmoden og bilig bolig blandt de ni boliger med et energimærke i den lave ende (F eller G). Du kan bladre dig igennem flere smagsprøver nedenfor.

Opsplittet på boligtype er der dags dato (24. juli 2024) følgende boliger til salg i 4000 Roskilde:

  • Villa: Der er 163 villaer til salg med median liggetid 74 dage og udbudspris 29.881 kr/m2
  • Rækkehus: Der er 42 rækkehuse til salg med median liggetid 85 dage og udbudspris 34.065 kr/m2
  • Ejerlejlighed: Der er 128 ejerlejligheder til salg med median liggetid 60 dage og udbudspris 32.644 kr/m2
  • Fritidshus: Der er ti fritidshuse til salg med median liggetid 72 dage og udbudspris 29.224 kr/m2
  • Landejendom: Der er ti landejendomme til salg med median liggetid 84 dage og udbudspris 31.925 kr/m2
  • Helårsgrund: Der er to helårsgrunde til salg med median liggetid 410 dage.
  • Villalejlighed: Der er to villalejligheder til salg med median liggetid 37 dage og udbudspris 22.011 kr/m2

Der tilføjes løbende nye emner til boligmarkedet i 4000 Roskilde - Den seneste bolig blev rent faktisk tilføjet i dag. Vi henter dagligt boliger til salg fra Boliga - Danmarks bedste boligsite, der d.d. har 751 flere boliger til salg end andre boligsites. Hos DinGeo beriger vi boligerne med alle de interessante offentlig tilgængelige geodata som vi kan finde, så vi kan tilbyde en unik og anderledes boligsøgning med datakriterier, der bl.a. inkluderer arkitektur, mobildækning, trafikstøj, o.s.v.

Postnummerets betydning for boligmarked

Selvom postnumrene udelukkende er defineret med henblik på postomdeling, så symboliserer de meget mere end bare et tilfældigt tal i adressen. For langt de fleste danskere har postnummeret betydning for boligens værdi og nabolagets identitet. Denne udvidede og utilsigtede betydning skyldes bl.a. at postnumre anvendes i mange geografiske analyser. F.eks. udregnes gennemsnitlige salgspriser på postnummerniveau - Læs mere ejendomsvurderinger »

De danske postnumre justeres løbende. Post Danmark modtager årligt 10-15 henvendelser fra borgergrupper, der ønsker at skifte postnummer. Der er ofte tale om boligejere og ejerforeninger, der med et nyt og mere prestigiøst postnummer kan opnå højere boligpriser. I nogle tilfælde opfyldes ønsket.

Mere info:
Penge & Prviatøkonomi: Boligfidus: Skift postnummer
Danmarks Adresser: Postnumre
TV2 Lorry: Nyt postnummer kan give højere boligpriser
Bolius: Postnumre: Derfor har vi dem
DR: Flere bor i byer med ’forkerte’ postnumre

Smagsprøver på boliger til salg i Roskilde


Boligstatistik i 4000 Roskilde

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer i 4000 Roskilde er højere landsgennemsnittet. Over de fire seneste kvartaler (med statistik) ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris faktisk hele 76 procent højere end landsgennemsnittet.

Gennemsnitlige m2-priser for Parcel- og Rækkehuse i postnummer 4000 Roskilde ( - blå cirkler) og for hele landet ( - grøn kurve; venstre y-akse; kr/m2).
De røde søjler ( - højre y-akse) viser antallet af solgte boliger, d.v.s. datagrundlaget for de beregnede m2-priser i postnummer 4000 Roskilde .
Bemærk: m2-priser går tilbage til 1992, mens antallet af solgte boliger kun strækker sig tilbage til år 2000.
Datakilde: Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.


Ejendomsmæglere i 4000 Roskilde

I alt 30 ejendomsmæglere har indenfor de sidste seks måneder haft villaer til salg i postnummer 4000 Roskilde - 17 af mæglerne har deres butik indenfor postnummeret mens de resterende 13 har deres fysiske adresse udenfor postnummeret. danbolig Roskilde C er mægleren der igennem de sidste 6 måneder har haft flest villaer til salg i postnummer 4000 Roskilde.

Alle 30 mæglere udmærker sig ved at frigive boligannoncernes fotos. Frigivelse af fotos betyder at uafhængige boligsites som DinGeo og Boliga bedre kan eksponere salgsboligen, hvilket, alt andet lige, er en gevinst for boligsælger.

Postnummerets mæglerbutikker har gennemsnitlige liggetider, der varierer fra 21 til 245 dage. Forskellen på liggetiderne kan skyldes, at forskellige mæglere har fokus på forskellige boligtyper. Desværre er det også relativ let for ejendomsmæglere at manipulere de gennemsnitlige liggetider (og gennemsnitlig prisjustering).

Hvis du står for at vælge en ejendomsmælger kan det også være en god ide at tjekke, om der har været klager over mægleren. Det kan du gøre to steder: Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere og Klagenævnet for Ejendomsformidling. Tjek eventuelt også ejendomsmæglerens renommé på Trustpilot.dk og/eller ved at søge på mæglerens navn i Google, hvor du ofte kan finde kundeanmeldelser.

Mæglerguide

Boliga lancerede i 2010 Danmarks første mæglerguide. Målet var at skabe større transparens på boligmarkedet med mulighed for boligsælgere at sammenligne ejendomsmæglere ud fra relevante kriterier.

Hos Dingeo har vi (ikke overraskende) fokus på mæglernes holding til at dele data. F.eks. er deling af boligfotos et absolut plus. Boliger på Boliga, DinGeo og andre uafhængige boligsites får ca. 50 procent flere visninger hvis billederne er frigivet (læs mere her »). Vi tolker mæglernes holdning til åbne data som en indikation af hans/hendes vægtning af boligsælgers interesser ift. egne interesser.

Datakilde: Boliga Mæglerguide

Ejendomsmæglere der har solgt villaer i 4000 Roskilde


Se og sammenlign de 30 ejendomsmæglere, der har været aktive i 4000 Roskilde over 6-måneders perioden 1. november 2023 - 31. maj 2024.

Tabellen indeholder informationer om alle 30 ejendomsmæglere, der har haft boliger til salg i 4000 Roskilde i perioden 1. november 2023 - 31. maj 2024.
Kolonnen Mæglerbutik viser navnet på mæglerbutikken og linker til mere detaljeret information på Boligas Mæglerguide. For mæglerbutikker, der har fysisk adresse i postnummeret er dette angivet med "(4000)". Åbne data: Ejendomsmæglere der frigiver billeder er markeret med ikon mens mæglere der ikke frigiver billeder markeres med . Emblemet markerer premium mæglere, der samarbejder med Boliga og bl.a. udsender skuffesager via Boligas overvågningsmails. Antal: angiver antallet af villaer som mæglerbutikken har haft til salg over de de sidste seks måneder. Prisjustering: gennemsnitlige prisændringer på boliger til salg. Liggetid: gennemsnitlige tidsperiode en bolligannonce er online. kr/m2: gennemsnitlig kvadratmeterpris på de villaer som mæglerbutikken har haft til salg over de de sidste seks måneder.

Du kan sortere ejendomsmæglerne efter de forskellige nøgletal ved at klikke på kolonne-overskrifterne. Ejendomsmæglerbutikkerne er i udgangspunktet sorteret efter de faktorer som vi mener en boligsælger bør kigge på: (1) Åbne data; (2) Mæglerbutik i postnummeret; (3) Antal; og (4) liggetid.

Vejene i 4000 Roskilde

Der er 913 veje i postnummer 4000 Roskilde. Vejene er listet nedenfor i alfabetisk orden.