Adresse:
Søndermarkskolen
Hoffmeyersvej 32,
2000 Frederiksberg
Skoleleder:
Lars Pilmark
Telefon:
3821 0950
Email:
sondermarkskolen@frederiksberg.dk
Webside:
http://www.frb-sm.dk
Søndermarkskolen havde i 2017/18 et flot karaktergennemsnit ved afgangseksamen. Skolen klarer sig specielt godt i Fysik-Kemi-Biologi-Geografi hvor den ligger hele 1.3 karakterpoint over landsgennemsnittet.
De flotte karakterer peger på en god skole med dygtige elever.
Skole | Matematik | Fysik-Kemi-Biologi-Geografi | Engelsk | Dansk | Samlet Gns. |
---|---|---|---|---|---|
Søndermarkskolen | 7.2 | 8.7 | 8.4 | 7.1 | 7.4 |
Frederiksberg Kommune | 7.3 | 7.8 | 8.5 | 7.2 | 7.5 |
Landsgennemsnit | 7.0 | 7.4 | 8.0 | 6.4 | 7.3 |
Søndermarkskolen har over de sidste 7 år oplevet en flot stigning i gennemsnitskarakter ved afgangseksamen.
Søndermarkskolen har en negativ undervisningseffekt på -0.7. Den negative undervisningseffekt indikerer at eleverne, gennemsnitlig set, har en faglig udvikling, der er under det forventelige.
Undervisningseffekten på Søndermarkskolen er nummer 12 blandt grundskolerne i Frederiksberg Kommune.
Søndermarkskolen er en velfungerende skole med et levende fællesskab, der ser trivsel og faglighed som hinandens forudsætninger, hvorfor vi vægter begge dele lige højt. På den måde lægger vi vægt på den enkelte elevs faglige, sociale og personlige udvikling.
DinGeo har indsamlet elevernes resultater fra folkeskolens afgangseksamen for alle grundskoler i Danmark. Data stammer fra de senest tilgængelige tal fra afgangsprøverne i skoleåret 2017/18.
Elevernes sociale baggrund er ofte meget forskellig fra den ene skole til den næste og generelt klarer eleverne sig karaktermæssigt bedst på skoler med mange ressourcestærke forældre. Undervisningseffekt forsøger at rense for denne socioøkonomiske effekt. Undervisningseffekten er defor en god parameter til at sammenligne skoler.
Du kan se og sammenligne nøgletal for alle de 17 grundskoler i Frederiksberg Kommune her ».
Datakilder:
Børne- og Undervisningsministeriet: Karakterdata
CEPOS: Undervisningseffekt
Den samlede gennemsnitlige trivsel blandt 4.-9. klasses-eleverne på Søndermarkskolen er lidt under landsgennemsnittet.
Splitter man trivselsundersøgelsen 40 spørgsmål op i fire hovedgrupper, kan må få et lidt mere nuanceret indblik i trivsel på Søndermarkskolen:
Den sociale trivsel på Søndermarkskolen er under gennemsnittet. Den gennemsnitlige sociale trivsel er 4.0, hvilket er den 240 dårligste blandt de 1138 folkeskoler, der deltog i 2017-undersøgelsen. En lav social trivsel kan indikere, at nogle elever har et dårligt tilhørsforhold til skolen, klassen og fællesskabet, potentielt med lav tryghed og mobning.
Social trivsel - 381 elever på Søndermarkskolen besvarede spørgsmål om social trivsel og deres opfattelse af tilhørsforhold til skolen, klassen og fællesskabet, samt tryghed og mobning. Data stammer fra Undervisningsministeriet »Eleverne på Søndermarkskolen har en faglig trivsel 3.8, der er over gennemsnittet. Det er faktisk den 294. bedste faglige trivsel blandt alle folkeskoler.
Faglig trivsel omhandler elevens oplevelse af egne faglige evner, koncentrationsevne og problemløsningsevne. Det handler dels om elevens faglige færdigheder og dels om personlige kompetencer, der gør eleven i stand til at deltage aktivt i undervisningen. 382 elever på Søndermarkskolen deltog i undersøgelse om faglig trivsel. Data stammer fra Undervisningsministeriet »Søndermarkskolen har en score på 3.6, hvilket er under gennemsnittet. Det er den 928. højeste score i Danmark.
Spørgsmål omkring "Ro og Orden" drejer sig om larm i klassen og om eleverne kan høre lærerne og de andre elever. Der spørges desuden ind til hvor dygtige lærerne er til at skabe ro, og om lærere møder til tiden. 383 elever på Søndermarkskolen deltog i undersøgelse om Ro og Orden. Data stammer fra Undervisningsministeriet »Søndermarkskolen har en gennemsnitlig score: 3.2, hvilket er lidt under gennemsnittet. Det er den 749. højeste score i Danmark.";
Støtte og inspiration består af spørgsmål om elevernes oplevelse af motivation og medbestemmelse, samt af lærerenes hjælp og støtte. 381 elever på Søndermarkskolen deltog i undersøgelse om Støtte og inspiration. Data stammer fra Undervisningsministeriet »DinGeo viser trivselsdata fra den seneste 2018-undersøgelse blandt 4.-9. kl. eleverne, der besvarede 40 spørgsmål. Baseret på svarene beregnes den gennemsnitlige trivsel samt fire indikatorer: Social trivsel, faglig trivsel, opfattelse af ro og orden samt opfattelse af støtte og inspiration. Både den gennemsnitlige trivsel samt de fire trivselsindikatorer måles på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er den lavest mulige trivsel, og 5 er den højest mulige trivsel.
Du kan se og sammenligne nøgletal for alle de 17 grundskoler i Frederiksberg Kommune her ».
Datakilde:
Børne- og Undervisningsministeriet: Trivslen i folkeskolen i 2018
Søndermarkskolen havde i skoleåret 2017-2018 et gennemsnitlig elevfravær på 6,1 procent. Det er et højt fravær, som ligger over landsgennemsnittet på 5,9 procent. Gennemsnitlig set har eleverne på Søndermarkskolen hele 12,2 fraværsdage per skoleår. Et højt fravær kan være et tegn på dårligt socialt miljø og/eller konflikter mellem eleverne indbyrdes eller mellem elever og lærere.
Søndermarkskolen har over de sidste 8 år heldigvis oplevet et fald i elevfravær. Grafen nedenfor viser udviklingen i elevfraværet, sammelignet med folkeskolernes landsgennemsnit (den røde kurve).
DinGeo har indsamlet alle tilgængeligt data på grundskolernes elevfravær.
Hæjt fravær kan skyldes mistrivsel socialt eller fagligt. Det kan for eksempel handle om ensomhed eller mobning.
Du kan se og sammenligne nøgletal for alle de 17 grundskoler i Frederiksberg Kommune her ».
Datakilder:
Børne- og Undervisningsministeriet: Elevfravær for folkeskolens elever
I skoleåret 2017-2018 var kun 75,9 procent af eleverne af dansk oprindelse. Analyser har vist at en andel af ikke-vestlige elever højere end 15 pct. har en negativ effekt på indkomsten for de øvrige elever 20 år efter grundskolen (selv efter korrektion for familiemæssige og socio-økonomiske faktorer).
I skoleåret 2017-2018 var der 836 elever på Søndermarkskolen. Elevtallet har over de sidste 8 år oplevet en svag årlig vækst på ca. 0,9 procent, hvilket tyder på en populær skole, der tilvælges af skoledistriktets forældre.
DinGeo har indsamlet elevetal og herkomst for alle grundskoler i Danmark.
Betragter man udviklingen på forskellige skoletyper ses det, at antallet af elever i folkeskolen er faldet i alle årene siden 2013/14, mens antallet af elever i friskoler og private grundskoler er steget i samme periode.
Du kan se og sammenligne nøgletal for alle de 17 grundskoler i Frederiksberg Kommune her ».
Datakilder:
Børne- og Undervisningsministeriet: Elevtal i grundskolen
Søndermarkskolen er en folkeskole med 836 elever, der underviser elever til og med 9. klassetrin.
Det er den 10. laveste udgift blandt de 98 danske kommuner. Frederiksberg Kommune ligger omkring gennemsnittet blandt kommunerne når det kommer til forhold for børn og unge - Læs mere her »
Skolens forældre har en gennemsnitlig disponibel indkomst 446.865 kr., der er er omkring eller lidt under det danske gennemsnit
Søndermarkskolen er en folkeskole og derfor gratis for eleverne (uden forældrebetaling).
DinGeo har indsamlet elevernes resultater fra alle grundskoler i Danmark.
Du kan se og sammenligne nøgletal for alle de 17 grundskoler i Frederiksberg Kommune her ».
Datakilder:
Børne- og Undervisningsministeriet: Skoletal
Social og Inderigsministeriet: De Kommunale Nøgletal